Zelenski poslao prkosnu božićnu poruku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Dec.2022, 08:59

Zelenski poslao prkosnu božićnu poruku

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je svoje sunarodnike da istraju u suočavanju sa ruskim napadima dok zemlja slavi Božić. U govoru u subotu, poručio je: "Sloboda ima visoku cenu. Ali ropstvo ima još veću." Napadi ruskih raketa i dronova ostavili su milione Ukrajinaca bez struje, grejanja i tekuće vode. Ranije u subotu, u ruskim vazdušnim udarima poginulo je deset ljudi u gradu Hersonu na jugu Ukrajine, saopštili su zvaničnici. Regionalne vlasti saopštile su da je još...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Zelenski: Sloboda ima visoku cenu ali ropstvo ima veću

Izvor: Danas, 25.Dec.2022

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je svoj narod da istraje u suočavanju sa ruskim napadima i rekao da "sloboda ima visoku cenu ali da ropstvo ima još veću".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.