Zelenski naredio formiranje komisije: Ispitaće korupciju u vojsci

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 21:36

Zelenski naredio formiranje komisije: Ispitaće korupciju u vojsci

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski naredio je formiranje posebne komisije koja će izvršiti reviziju šefova vojnih kancelarija u regionima širom Ukrajine.

Nakon sastanka sa najvišim vojnim komandantima, Zelenski je rekao da će komisiju predvoditi general Oleksandr Pavljuk, prvi zamenik ministra odbrane, prenosi Rojters.

Agencija dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je Zelenski tu odluku doneo nakon izveštaja ukrajinskih medija o optužbama za korupciju unutar kancelarije vlade za izradu nacrta zakona.

Zelenski je rekao da je naredio hitnu smenu šefa te kancelarije, za čiju porodicu je ''Ukrajinska pravda'' objavila da poseduje imovinu i automobile vredne milione dolara u Španiji.

''Dao sam hitno naređenje da se formira komisija i da zajedno sa jedinicama za sprovođenje zakona i Nacionalnom agencijom za prevenciju korupcije provere sve šefove vojnih kancelarija u svim regionima Ukrajine kako ne bi sramotili našu državu i sećanje na heroje koji ginu na frontu'', saopštio je Zelenski na svom nalogu na Telegramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.