Zelenski ima poruku za Trampa: Ne znaš ti Putina

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 15:33

Zelenski ima poruku za Trampa: Ne znaš ti Putina

Ukrajinski predsednik poručio kandidatu za američkog predsednika Donaldu Trampu da se Amerikanci nikada nisu boirili protiv Rusa i da on ne poznaje Putina.

Tramp inače, više puta nije želeo da kaže da li podržava Rusiju ili Ukrajinu, a usput je i pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da učini šta god želi onim članicama NATO saveza koje ne ispunjavaju obvezu od ulaganja minimalno dva odsto BDP-a za obranu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Povodom dve godine trajanja rata, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se u intervjuu za CNN osvrnuo i na te izjave bivšeg američkog predsednika.

"Ako Donald Tramp ne zna koga će podržati, Ukrajinu ili Rusiju, mislim da će imati izazova unutar svog društva. Jer, podržavati Rusiju znači biti protiv Amerikanaca", rekao je Zelenski i objasnio da Tramp zapravo ne poznaje Putina:

"Znam da ga je upoznao, ali nikada se nije svađao s njim. Američka vojska nikada se nije borila s vojskom Rusije. Nikad… Bolje ga razumem (Putina) i bolje razumem situaciju", rekao je Zelenski.

Naglasio je i da smatra da Putin ne misli da stane na Ukrajini. Zato je, tvrdi, imperativ pomoći njegovoj zemlji, koja se poslednje dve godine uspela odbraniti od napada, ali bez pomoći to neće moći još dugo.

Takođe, bez obzira na Trampove izjave, Zelenski o njemu govori pomirljivo i ne želi da nameće američkim građanima svoje stavove. "Odluka o tome ko će biti američki predsednik na Amerikancima", odgovorio je Zelenski na pitanje da li želi da Tramp pobedi aktuelnog predsednika Džoa Bajdena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.