Zelenski: Ukrajini potrebni živi heroji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2022, 05:58

Zelenski: Ukrajini potrebni živi heroji

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da Ukrajina pokušava da spase vojnike iz čeličane Azovstalj.Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da su 53 teško ranjena vojnika prebačena u medicinski objekat u Novoazovsku, a da je 211 boraca humanitarnim koridorom evakuisano u Jelenovku, preneo je Ukrinform.

"Želim da istaknem da su Ukrajini potrebni živi ukrajinski heroji. Ovo je naš >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << princip. Mislim da će svaki čovek razumeti ove reči", rekao je Zelenski u video obraćanju.

On je dodao da se nada da će zahvaljujući akcijama ukrajinske vojske - Oružanih snaga, obaveštajnih službi, kao i pregovaračkog tima, Međunarodnog Komitet Crvenog krsta i UN, životi ukrajinskih momaka biti spaseni, objavila je Ukrajinska pravda.

Prethodno je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je postignut dogovor o evakuaciji ranjenih ukrajinskih vojnika iz blokirane fabrike Azovstal u Mariupolju.

Generalštab ukrajinske vojske saopštio je da su vojnici kojih brane Azovstalj ispunili svoj zadatak, preneo je Rojters.

"Vrhovna komanda naložila je komandantima jedinica stacioniranim u Azovstalju da sačuvaju živote ljudstva. Nastavljaju se napori na spasavanju branilaca koji su ostali u Azovstalju", navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Počelo je" FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 17.Maj.2022

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potvrdio je putem video obraćanja da je počela evakuacija ukrajinskih vojnika iz čeličane Azovstalj u Marijupolju..."Nadamo se da ćemo moći da spasimo živote naših momaka. Među njima i onih koji su ozbiljno povređeni i potrebna im je medicinska pomoć....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.