17. maj  2022. 05.56  | Izvor: Tanjug

Zelenski: Ukrajini potrebni živi heroji

KIJEV -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da Ukrajina pokušava da spase vojnike iz čeličane Azovstalj.Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je da su 53 teško ranjena vojnika prebačena u medicinski objekat u Novoazovsku, a da je 211 boraca humanitarnim koridorom evakuisano u Jelenovku, preneo je Ukrinform.

"Želim da istaknem da su Ukrajini potrebni živi ukrajinski heroji. Ovo je naš princip. Mislim da će svaki čovek razumeti ove reči", rekao je Zelenski u video obraćanju.

zelenski

On je dodao da se nada da će zahvaljujući akcijama ukrajinske vojske - Oružanih snaga, obaveštajnih službi, kao i pregovaračkog tima, Međunarodnog Komitet Crvenog krsta i UN, životi ukrajinskih momaka biti spaseni, objavila je Ukrajinska pravda.

Prethodno je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je postignut dogovor o evakuaciji ranjenih ukrajinskih vojnika iz blokirane fabrike Azovstal u Mariupolju.

Generalštab ukrajinske vojske saopštio je da su vojnici kojih brane Azovstalj ispunili svoj zadatak, preneo je Rojters.

"Vrhovna komanda naložila je komandantima jedinica stacioniranim u Azovstalju da sačuvaju živote ljudstva. Nastavljaju se napori na spasavanju branilaca koji su ostali u Azovstalju", navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuku.

 

Tagovi
Broj komentara: 1

Драган  17. 05. 2022. | 08:53
Сибир очекује "живе хероје".