Zelenski: Nema potvrde da je avion oborila raketa

Izvor: RTS, 10.Jan.2020, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenski: Nema potvrde da je avion oborila raketa

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da nije isključena mogućnost da je ukrajinski avion oborila raketa, ali da to još nije potvrđeno.
Volodimir Zelenski je najavio da će o istrazi razgovarati sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom.

Kanadski premijer Džastin Trido rekao je sinoć da je iz više različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obaveštajnih izvora dobio informaciju da su ukrajinski "boing 737", u kom su većina bili državljani Kanade, oborili Iranci.
Ove navode Teheran je negirao, a iransko Ministarstvo spoljnih poslova je pozvalo Kanadu da podeli informacije koje poseduje.
Njujork tajms je objavio snimak na kom se, kako navodi, vidi iranska raketa koja obara ukrajinski avion. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zelenski o raketi i padu aviona: Nije isključeno, ali još nije potvrđeno

Izvor: B92, 10.Jan.2020

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ne isključuje mogućnost da je da je raketa oborila ukrajinski putnički avion, ali napominje da to još nije potvrđeno...Zelenski je naveo da će o istrazi u vezi sa avionskom nesrećom, u kojoj je poginulo 176 putnika i članova posade, razgovarati kasnije u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.