Trido: Imamo potvrde iz više izvora da su Iranci oborili avion

Izvor: RTS, 09.Jan.2020, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trido: Imamo potvrde iz više izvora da su Iranci oborili avion

Kanadski premijer Džastin Trido kaže da je iz više različitih obaveštajnih izvora dobio informaciju da su ukrajinski "boing 737", u kom su većina bili državljani Kanade, oborili Iranci.
Džastin Trido je u obraćanju naciji rekao da je "obaranje aviona možda bilo nenamerno".

Kanadski premijer traži punu istragu i poručuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da njegova vlada "neće stati dok se ne zadovolje pravda, transparentnost i odgovornost". 
Dodao je, takođe, da je prerano svaljivati krivicu na bilo koga i izvoditi preuranjene zaključke. 
U padu ukrajinskog aviona poginulo je svih 176 putnika i članova posade, a većina su bili državljani Kanade poreklom iz Irana. 
Ranije danas, američki Njuzvik objavio je da je ukrajinski putnički avion, koji se srušio ubrzo po poletanju sa aerodroma u Teheranu, pogođen iranskom protivvazduhoplovnom raketom.
Ubrzo nakon toga iranska uprava za civilno vazduhoplovstvo odbacila je navode Amerikanaca nazivajući ih "nelogičnim glasinama"

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zelenski: Nema potvrde da je avion oborila raketa

Izvor: RTS, 10.Jan.2020, 10:08

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da nije isključena mogućnost da je ukrajinski avion oborila raketa, ali da to još nije potvrđeno. . Volodimir Zelenski je najavio da će o istrazi razgovarati sa američkim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.