Zelenski: Hamas i Rusija su koristili istu taktiku

Izvor: B92, 09.Okt.2023, 12:11

Zelenski: Hamas i Rusija su koristili istu taktiku

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski apelovao je na Parlamentarnu skupštinu NATO da se međunarodna vladavina prava ujedini i uhvati u koštac sa terorizmom.

On je uporedio napad, kako je nazvao, "terorističke organizacije" na Izrael sa sličnom taktikom koju koristi Rusija, za koju je rekao da je "teroristička država".

Govoreći putem video-veze, on je rekao da bi svet mogao da se usaglasi oko niza definicija terorizma.

"Ne silujte žene. Nemojte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubijati. Ne tretirajte decu kao trofeje. Ne punite sela i gradove krvlju. Ne pucajte na civile u automobilima... To treba da bude osnova", rekao je on.

On je rekao da su Hamas i Rusija koristili istu taktiku i da izraelski novinari koji su bili u Ukrajini i bili svedoci posledica tamošnjih zločina sada vide isto što se dešava i u njihovoj domovini.

Zelenski je tada rekao nešto što bi se moglo smatrati kritikom upućenom republikancima u američkom Kongresu, piše Gardijan.

"Nije vreme da se povlačite iz međunarodne arene u unutrašnje sporove. Ovo nije vreme za ćutanje", rekao je dodajući da ljudi ne treba da se pretvaraju da terorizam na jednom kontinentu neće uticati na ostatak sveta.

Ukrajinski predsednik povezao je Iran sa invazijom Ukrajine i napadom na Izrael.

"Iran ne može da kaže da nema veze sa onim što se dešava u Ukrajini ako Rusiji prodaje bespilotne letelice šahed. Takođe, ne može da tvrdi da nema nikakve veze sa onim što se dešava u Izraelu ako njegovi zvaničnici tvrde da podržavaju Hamas", rekao je ukrajinski predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zelenski vidi paralale između Hamasovih i ruskih napada

Izvor: VOA, 09.Okt.2023

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski povukao je paralele između Hamasovih napada na Izraelce i ruskih napada na Ukrajince, nazivajući ih "podjednako zlim".  "I sami Izraelci, izraelski novinari koji su bili sa nama u Ukrajini, koji su bili u Buči, sada kažu da su videli isto zlo na mestu gde...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.