Zauzeta lokalna uprava Donjecka: Ovo je Rusija

Izvor: Vesti-online.com, 06.Apr.2014, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zauzeta lokalna uprava Donjecka: Ovo je Rusija

Proruski demonstranti upali su danas u prostorije lokalne vlasti u gradu Donjecku i još nekih gradova na istoku Ukrajine.

Protest u Donjecku. Građani ne priznaju Ukrajinu

 

Više od 2.000 demonstranata uputilo se na kraju protesta ka prostorijama koje je čuvala policija. Od toga je 50 uspelo da se probije u zgradu. Demonstranti su sa zgrade lokalne vlasti skinuli zastavu Ukrajine, a istakli zastavu Rusije.

 

Oni su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nosili i transparente sa natpisima "Donjeck, ruski grad", "Dajte nam referendum!" - o nezavisnosti i pripajanju Rusiji, i "NATO napolje".

 

Lokalni mediji prenose da je protest održan i u Donbasu. Demonstranti su zauzeli zgradu ukrajinske službe bezbednosti u Lugansku, takođe na istoku zemlje. I na toj zgradi je istaknuta zastava Rusije.

 

Na skupu su demonstranti zahtevali oslobađanje proruskih aktivista privedenih na prethodnim protestima, a zgradu službe bezbednosti su gađali kamenicama i jajima.

 

Policija je pokušala da ih rastera suzavcem, ali je jedna grupa uspela da probije ulazna vrata i uđe u zgradu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.