Proruski demonstranti upali u zgradu vlasti Donjecka

Izvor: Blic, 06.Apr.2014, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proruski demonstranti upali u zgradu vlasti Donjecka

Približno 150 aktivista tokom mitinga jedinstva sa bratskim ruskim narodom ušlo je probivši kordon policije u zgradu oblasne administracije u ukrajinskom gradu Donjecku, javili su ruski elektronski mediji. Demonstracije u Donjecku

Kanal NTV izvestio je da su učesnici mitinga istakli na jarbolima zgrade ruske zastave, prethodno probivši kordon i skandirajući “Krim - Donbas - Rusija!”.

Itar-Tas s navodi da su demonstranti prethodno skinuli državnu zastavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ukrajine.

Ruska državna agencija, takođe, izveštava da je policija do zgrade dovezla vodeni top.

Na mitingu u centru Donjecka, po Itar-Tas su, okupilo se blizu 2.000 ljudi sa zastavama Rusije i organizacije Ruski blok, tražeći zakazivanje datuma o statusu Donjecke oblasti.

Učesnici traže i federalizaciju Ukrajine, obezbeđenje statusa zvaničnog jezika ruskom, kao i otkazivanje izbora zakazanih za 25. maj.

Pored toga, manifestacija je posvećena podršći specijalne ukrajinske jedinice “Berkut” (Suri orao), koju su ukrajinske vlasti rasformirale posle sukoba demonstranata i policije u centru Kijeva na Trgu nezavisnosti (Majdanu nezaležnosti), dodaje agencija.

Dve akcije podrške federalizacije Ukrajine održane su i u Lugansku i centru Harkova.

U Harkovu u organizaciji pokreta Ukrajinski istočni blok i Jugo-Istok, aktivisti su nose zastave Rusije, Ukrajine i komunističke partije Ukrajine.

Okupljeni su skandirali parole “Berkut je zaštitio Ukrajinu od fašizma”, “Probudi se narode Ukrajine” i “Za savez bratskih naroda”, a dva skupa naknadno su se objedinila.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proruski demonstranti upali u zgradu vlasti Donjecka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2014

Proruski demonstranti upali su danas u prostorije lokalne uprave u gradu Donjecku, na istoku Ukrajine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.