Zarobljeni ruski vojnici koji su greškom ušetali u Ukrajinu

Izvor: Blic, 26.Avg.2014, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarobljeni ruski vojnici koji su greškom ušetali u Ukrajinu

Ukrajinske snage objavile su danas snimak deset ruskih vojnika zarobljenih prethodnog dana na istoku zemlje gde se vode borbe izmedju proruskih separatista i ukrajinske vojske, što su potvrdili i ruski zvaničcnici navodeći da su oni granicu prešli slučajno.

Vojnici su pripadnici ruske padobranske jedinice, a zarobljeni su juče kod Džerkalne, u blizini granice s Rusijom u oblasti Donjecka, naveli su zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na fejsbuk stranici vojne operacije protiv separatista.

Na ovoj stranici saopštenja izdaju vojska, Ministarstvo unutrašnjih poslova i nacionalna garda. Nije saopšteno više detalja o tome kako su ruski vojnici zarobljeni.

Na snimku objavljenom na toj stranici prikazana su petorica zarobljenika, od kojih je jedan naveo da su mobilisani kako bi učestvovali u vojnoj vežbi.

Izvor iz ruskog Ministarstva odbrane potvrdio je ruskim agencijama da su ruski vojnici uhapšeni na ukrajinskoj teritoriji, kako je objavio i Kijev, ali je rekao da su oni granicu prešli "slučajno".

"Vojnici su učestvovali u graničnoj patroli i prešli su je greškom na mestu gde nije bilo oznaka", rekao je taj izvor, a prenele su Itar Tas i Ria Novosti.

Izvor je rekao da vojnici nisu pružali nikakav otpor, i dodao da su i ukrajinski vojnici više puta prelazili granicu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovo su zarobljeni ruski vojnici koji su "greškom ušetali" u Ukrajinu

Izvor: Blic, 26.Avg.2014

Ukrajinske snage objavile su danas snimak deset ruskih vojnika zarobljenih prethodnog dana na istoku zemlje gde se vode borbe izmedju proruskih separatista i ukrajinske vojske, što su potvrdili i ruski zvaničcnici navodeći da su oni granicu prešli slučajno...Vojnici su pripadnici ruske padobranske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.