Zapad nema šanse da Rusiju baci na kolena

Izvor: Vostok.rs, 11.Jun.2023, 20:30

Zapad nema šanse da Rusiju baci na kolena

 
Meseci koji su prošli od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini pokazali su da Zapad nema nikakve šanse da slomi Rusiju i baci je na kolena, izjavila je predsednica Saveta Federacije (gornjeg doma ruskog parlamenta) Valentina Matvijenko u nedelju.
„Ako govorimo o našim akcijama unutar zemlje, glavni zaključak je savršeno jasan: Rusija mora biti jaka. Štaviše, mora biti jaka u svakom pogledu, tehnološki, ekonomski, socijalno i moralno i, što je danas posebno važno, vojno i u sferi bezbednosti“, izjavila je senatorka na svom blogu uoči Dana Rusije koji se obeležava 12. juna. „Danas, 15 meseci nakon početka specijalne vojne operacije, savršeno je jasno da nema šanse da se naša zemlja slomi i baci na kolena. Pobeda Rusije u sukobu oko Ukrajine je neizbežna“, naglasila je Matvijenko. Ruske vlasti su uspele u najkraćem mogućem roku da prilagode državu, društvo i privredu novim realnostima, istakla je ona. „Oni su to uspeli da urade bez narušavanja kvaliteta života ljudi, bez ikakvih prevrtanja u javnoj i političkoj sferi, bez i najmanjeg ograničenja prava i sloboda građana. Bez naglih promena u upravljanju privredom, iako je bilo dosta pokušaja za to“, izjavila je senatorka. „Naravno, potpuno smo svesni da ćemo morati da se suočimo sa novim ozbiljnim izazovima i moramo da ih rešimo potpuno spremni, što će, nesumnjivo, zahtevati novi kvalitet interakcije vlasti i društva. To ćemo obezbediti jer tokom trideset godina najnovije istorije Rusije postavili smo pouzdan i čvrst temelj našem državnom i javnom sistemu“, istakla je Matvijenkova.       Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Šanse da se Rusija stavi na kolena..."

Izvor: B92, 11.Jun.2023

Meseci od početka specijalne vojne operacije su pokazali da su šanse da se Rusija sruši i stavi na kolena su ravne nuli...To je izjavila je predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko..."Ako govorimo o našim akcijama unutar zemlje, onda je glavni zaključak nedvosmislen - Rusija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.