Šanse da se Rusija stavi na kolena...

Izvor: B92, 11.Jun.2023, 21:47

"Šanse da se Rusija stavi na kolena..."

Meseci od početka specijalne vojne operacije su pokazali da su šanse da se Rusija sruši i stavi na kolena su ravne nuli.

To je izjavila je predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko.

"Ako govorimo o našim akcijama unutar zemlje, onda je glavni zaključak nedvosmislen - Rusija mora biti jaka. Pritom, jaka u svakom pogledu: tehnološki, ekonomski, socijalno i moralno. I, što je sada posebno važno, u vojnom pogledu, kako bi osigurala svoju bezbednost. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Danas, 15 meseci nakon početka specijalne vojne operacije sasvim je očigledno da su šanse da se naša zemlja sruši i stavi na kolena, ravne nuli. Pobeda Rusije u sukobu oko Ukrajine je neizbežna", rekla je ona.

Podvukla je da su vlasti uspele da u kratkom roku adaptiraju zemlju, društvo i ekonomiju na novu realnost. Istakla je da nije bilo to lako uraditi, a da se ne naruši kvalitet života ljudi, da ne bude trzavica u društveno-političkoj sferi, ograničenja, čak i najmanjih prava i sloboda građana i vanrednih mera u oblasti upravljanja ekonomijom.

"Naravno, mi smo u potpunosti svesni da nas očekuju novi ozbiljni izazovi i moramo ih upoznati, ali to će zahtevati novi kvalitet interakcije vlasti i društva. Obezbedićemo to, jer za 30 godina najnovije istorije Rusije na čelu sa nama smo obezbedili pouzdan temelj", navela je Matvijenko.

Dodala je da se u Rusiji formiralo pravo civilno društvo, u kome građani spoznaju svoju ličnu odgovornost za sadašnjost i budućnost zemlje.

"Ubeđena sam da nas ne mogu saterati u ćošak, izolovati i pretvoriti u zemlju-izgnanika. Rusija jeste i ostaće svetska država i to je zato što smo jaka država. I zato što je agenda koju promovišemo na svetskoj sceni, agenda poštovanja suvereniteta, sveobuhvatne i ravnopravne saradnje i bezbednosti, koja je bliska mnogim državama i narodima. I, naravno, zato što je formiranje multipolarnog sistema međunarodnih odnosa, u kojem objektivno nema i ne može biti mesta za globalnu hegemoniju", istakla je ona.

Navela je da ruske vlasti jasno znaju svoje strateške ciljeve i veruje se da će se oni realizovati.

"Primećujem da je Rusija ponovo usredsređena. Ovo je vreme procene iskustava koje smo stekli, naših dostignuća i pogrešnih proračuna, ranjivosti, rizika i mogućnosti. Imamo veliki potecijal, ekonomski, socijalni, duhovni, kadrovski i verujemo u principe od kojih nećemo odustati. Postoji jedinstvo društva i borbeni stav, i što je najvažnije imamo šta da ponudimo svetu", zaključila je predsedavajuća Saveta Federacije Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.