Zapad nas gura u treći svetski rat

Izvor: B92, 01.Okt.2023, 11:05

"Zapad nas gura u treći svetski rat"

Britanski instruktori u Ukrajini biće legitimna meta ruske vojske, rekao je zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev.

On je dodao da će ih ruske snage uništavati ne kao plaćenike već kao stručnjake NATO. "Zapad nas, aktivno se uključujući u sukob u Ukrajini, gura u treći svetski rat", upozorio je on, prenosi Sputnjik.

Medvedev je dodao da je ministar odbrane Velike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Britanije odlučio da prebaci engleske kurseve obuke ukrajinskih vojnika na teritoriju same Ukrajine, odnosno da, kako kaže, pretvori svoje instruktore u legitimni cilj ruskih Oružanih snaga.

Britanski "Telegraf" objavio je, pozivajući se na ministra odbrane Granta Šapsa, da Ministarstvo odbrane namerava da prvi put rasporedi svoje snage u Ukrajini, u skladu s planovima koje razmatra vojna komanda, kao i da je ministar pozvao više britanskih kompanija iz sektora vojne industrije da otvaraju fabrike u Ukrajini, prenosi Sputnjik.

Medvedev je komentarisao i ideju šefa nemačkog Komiteta za odbranu Mari-Agnes Štrak-Cimerman da se Kijevu dostave rakete „taurus“ kako bi kijevski režim mogao da gađa i ciljeve po Rusiji i tako oteža snabdevanje vojske.

"To je, kao, u skladu s međunarodnim pravom. Onda u tom će slučaju i udari po nemačkim fabrikama gde se te rakete proizvode biti potpuno u skladu s međunarodnim pravom", naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medvedev: Britanski instruktori u Ukrajini biće naša legitimna meta

Izvor: 24sedam.rs, 01.Okt.2023

"Ruske snage će ih uništavati ne kao plaćenike već kao stručnjake NATO", kazao je Medvedev

Nastavak na 24sedam.rs...

Zapadni „idioti“ žele Treći svetski rat — Medvedev

Izvor: Vostok.rs, 01.Okt.2023

Sukob u Ukrajini može dovesti do Trećeg svetskog rata zbog „idiota” koji zauzimaju vodeće uloge na Zapadu, upozorio je bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev.. „Broj visokorangiranih morona raste u državama članicama NATO-a“, napisao je on na Telegramu u nedelju. Medvedev, koji trenutno...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.