Zaharova udarila na Zelenskog: Želi samo novac

Izvor: B92, 17.Feb.2024, 14:43

Zaharova udarila na Zelenskog: Želi samo novac

Kijev je odlučio da povuče trupe iz Avdejevke ne da bi "spasao živote", već zato što može da se bori samo za novac, izjavila je Marija Zaharova.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova je demantovala izjavu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog koji je na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji rekao da je odluka o povlačenju ukrajinskih trupa iz Avdijevke donesena kako bi se "spasli životi Ukrajinaca".

"Ne, ne iz tog razloga. Već zato što predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i njegova banda znaju da se 'bore' samo za velike pare, koje im idu pravo u džep, i protiv građana", napisala je Zaharova na Telegram kanalu.

Sve ostalo nije od značaja za kijevski režim, zaključila je Zaharova, prenose "Ria Novosti".

Povlačenje ukrajinskih jedinica iz Avdejevke sinoć je najavio glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandar Sirski.

Ukrajinska vojska saopštila je da je zbog eskalacije oružanih borbi u Avdijevki izdato naređenje o povlačenju ukrajinskih trupa iz jugoistočnog dela tog grada, ali i da ta odluka, kako se navodi, nije pružila nikakvu stratešku prednost Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.