Zaharova: Kijev vodi represivnu politiku prema medijima

Izvor: Vostok.rs, 13.Sep.2020, 08:55

Zaharova: Kijev vodi represivnu politiku prema medijima

Zahtev Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) da se iz „App Store“ uklone aplikacije ruskih televizija i portala manifestacija je represivne politike prema medijima, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih polova Marija Zaharova.
„Ovim činom političke cenzure Kijev je cinično pogazio ključne demokratske principe osiguranja slobodnog protoka informacija i neometanog pristupa njima, u potpunosti ignorišući svoje međunarodne obaveze u oblasti poštovanja slobode govora i izražavanja mišljenja“, navodi se u komentaru. Na ovaj način se, ne samo ograničavaju prava građana Ukrajine da budu informisani, već i lišavaju mogućnosti oni koji govore ruskim jezikom da dobiju pouzdane vesti na svom maternjem jeziku, dodala je Zaharova. Ona je pozvala „Epl“ da ne ide uz dlaku kijevskih vlasti i ne donosi odluke koje mogu pretvoriti američku korporaciju u saučesnika Kijeva u kršenju slobode govora.  
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.