Zaharčenko zapretio ukrajinskoj mornarici „Čeburaškama“

Izvor: Vostok.rs, 06.Jun.2018, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharčenko zapretio ukrajinskoj mornarici „Čeburaškama“

Vojska DNR zadržava pravo da otvori vatru u slučaju napada ukrajinske vojske sa mora, rekao je predsednik DNR Aleksandar Zaharčenko.

Prema njegovim rečima, protiv ukrajinske mornarice u slučaju agresije će biti upotrebljen VBR sistem domaće proizvodnje "Čeburaška", te da postoji verzija namenjena za uništavanje ciljeva na moru.


VBR sistem "Čeburaška" domaće proizvodnje

"Ako oni objave o manevrima u našim priobalnim vodama, onda zadržavamo pravo da otvorimo vatru po ciljevima na vodi", rekao je Zaharčenko.

Ranije je Kijev saopštio da će ukrajinska vojska sprovesti vežbe u Azovskom moru, te je saopšteno da će određena područja biti zatvorena zbog vežbi, u blizini Mariupolja i Berdjanska. 

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Zaharčenko pozvao ukrajinske vlasti da se uključe u direktni dijalog sa Donbasom

Izvor: Vostok.rs, 06.Jun.2018

Predsednik Donjecke Narodne Republike, Aleksandar Zaharčenko, rekao je da je za rešavanje situacije u Donbasu potreban direktan dijalog Kijeva DNR i LNR, te izrazio nadu za njegovo aktiviranje.. . Ranije je u "Opozicionom bloku" saopšteno o potrebi za direktnim dijalogom između Kijeva i DNR i...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.