Zaharčenko pozvao ukrajinske vlasti da se uključe u direktni dijalog sa Donbasom

Izvor: Vostok.rs, 06.Jun.2018, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharčenko pozvao ukrajinske vlasti da se uključe u direktni dijalog sa Donbasom

Predsednik Donjecke Narodne Republike, Aleksandar Zaharčenko, rekao je da je za rešavanje situacije u Donbasu potreban direktan dijalog Kijeva DNR i LNR, te izrazio nadu za njegovo aktiviranje.

Ranije je u "Opozicionom bloku" saopšteno o potrebi za direktnim dijalogom između Kijeva i DNR i LNR.

"U počinju da shvataju da se problem rata ne može rešiti bez direktnog dijaloga. Žalosno je što o tome govori opozicija, a ne vlasti zemlje. Situacija se menja, i čekamo kada o tome budu govorile vlasti", rekao je Zaharčenko.

On je takođe primetio da nikakva promena postojećeg formata pregovora o rešenju situacije u Donbasu bez direktnog dijaloga između Donjecka i Kijeva neće poboljšati situaciju.

"Nikakvi mirotvorci, ni SAD, već samo direktna komunikacija između Donjecka i Kijeva", rekao je Zaharčenko.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.