Zaboravite na Ka-52; Nova noćna mora za ukrajinske tenkove Leopard VIDEO

Izvor: B92, 25.Jul.2023, 22:41

Zaboravite na Ka-52; Nova "noćna mora" za ukrajinske tenkove Leopard VIDEO

Ruske bespilotne letelice Lancet-3 sve češće uništavaju ukrajinske tenkove Leopard 2, kao što se vidi na nedavnim video snimcima na društvenim mrežama.

Ranije su Ukrajinciza uništavanja Leoparda krivili artiljerijsku vatru, udare navođenih projektila ili napuštanje tokom borbe.

Ovi video snimci obično prikazuju dronove kako napadaju tenkove, praćeni snimcima iz vazduha nakon napada. Pretpostavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da su tenkovi, iako nisu potpuno uništeni, teško oštećeni, što je uticalo na njihovo buduće učešće u operacijama.

Lancet-3 je bio razorno oružje od početka rata u februaru 2022. godine, odgovoran za uništavanje skoro polovine artiljerijskih sistema NATO-a i SAD-a. Korišćen je uglavnom za protivbaterijsko ratovanje, uništavajući artiljeriju, radare, raketne baterije i male pomorske brodove.

Objavljeni su snimci na kojima se vidi kako Lancet-3 napada tenkove Leopard, sa jasno vidljivim krilima u obliku slova X.

Nakon udara, često se mogu videti male eksplozije i požari, koji na kraju dovode do velike eksplozije ako se municija unutra zapali. Izveštaji sugerišu da su dronovi ozbiljno oštetili tenkove, čineći ih nesposobnim za borbu.

Drugi video snimci pokazuju kako lanset udara u cev tenka, što bi potencijalno moglo da izazove eksploziju ako dospe u municiju unutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.