Izvor: Danas, 04.Sep.2014, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za hitan prekid sukoba u Ukrajini

Beograd - Srbija i Kanada dele zabrinutost za svetski mir i pozivaju na hitan prekid sukoba u Ukrajini i pokretanje dijaloga, saopšteno je juče posle sastanka ministara spoljnih poslova dveju država Ivice Dačića i Džona Berda.

Berd je posle razgovora s Dačićem izrazio zadovoljstvo zbog toga što Srbija ne podržava „ilegalnu okupaciju i agresiju“ na istoku Ukrajine i pozvao

Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << da nastavi da sprovodi reforme kako bi uskladio svoju spoljnu i bezbednosnu politiku sa EU.

Berd se tokom jučerašnje posete Beogradu sastao i sa premijerom i predsednikom Srbije. Predsednik Vlade Aleksandar Vučić istakao je da dve zemlje imaju izuzetno dobre odnose, ali da je neophodno unapređivanje dalje saradnje, posebno na polju ekonomije. Premijer je podsetio na značaj Sporazuma o strateškoj ekonomskoj saradnji iz 2012. na osnovu kojeg je započeto više projekata kanadskih kompanija u Srbiji, naročito iz oblasti energetike.

Potpisivanje jučerašnjeg Sporazuma o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja dodatno će doprineti unapređenju privredne saradnje dve zemalja i podstaći nova ulaganja kanadskih kompanija, navedeno je u saopštenju Vlade.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.