Za Evropsku komisiju neprihvatljiva odluka Poljske i Mađarske o zabrani uvoza žitarica iz Ukrajine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Apr.2023, 15:06

Za Evropsku komisiju 'neprihvatljiva' odluka Poljske i Mađarske o zabrani uvoza žitarica iz Ukrajine

Jednostrano djelovanje zemalja članica Evropske unije kada je riječ o trgovini neprihvatljivo je, istakao je portparol Evropske komisije nakon što su Poljska i Mađarska najavile zabranu uvoza iz susjedne Ukrajine da bi zaštitile lokalni poljoprivredni sektor, piše Reuters. "Svjesni smo najava Poljske i Mađarske u vezi sa zabranom uvoza žitarica i drugih poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine", naveo je portparol u saopštenju.   On je dodao da je "u ovom kontekstu važno podvući...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Nakon odluke Poljske i Mađarske oglasila se EU: Jednostrane zabrane uvoza žita NISU PRIHVATLJIVE

Izvor: Blic, 16.Apr.2023

Jednostrane akcije članica Evropske unije su neprihvatljive, rekao danas portparol Evropske komisije, nakon što su Poljska i Mađarska uvele zabranu uvoza prehrambenih proizvoda iz susedne Ukrajine kako bi zaštitile domaći poljoprivredni sektor.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.