ZLOČIN PREMA RUSIJI Zaharova besna na američke i nemačke medije - jednom rečenicom stavila tačku na LAŽNE VESTI

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2022, 18:33

"ZLOČIN PREMA RUSIJI" Zaharova besna na američke i nemačke medije - jednom rečenicom stavila tačku na LAŽNE VESTI

Ona je podsetila da je Blumberg i pre dve nedelje objavio lažnu vest o navodnim rusko-kineskim dogovorima za invaziji na Ukrajinu.

Povodom lažne vesti o početku ruske invazije na Ukrajinu koju je sinoć objavila američka novinska agencija Blumberg, predstavnica ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova je ocenila danas da "spekulacije o tobožnjoj invaziji Rusije na Ukrajinu više nisu propaganda, već zločin".

- I nemački Bild je je takođe objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tekst pod naslovom "Putinov puč-plan za Ukrajinu", u kojem tobože razotkriva detaljnu shemu ''zauzimanja Ukrajine'' koja je, prema rečima novinara, ''pala u ruke neimenovane obaveštajne službe - navodi Zaharova na platformi Telegram.

Prema njenoj oceni, "tako izgleda globalni informativno-politički maraton NATO želja".

- Mnogo puta smo videli kako zapadnjaci kvare Olimpijske igre. Ali sadašnji pristup smislili su pravi pokvarenjaci koji su spremni na sve - napisala je Zaharova, prenosi portal Sputnjik.

Zaharova je ukazala da je to je način vođenja borbe u uslovima kada se konkurencija nikako ne može izdržati na legalan način, pa se primenjuje pristup koji je već postao klasičan - pristup informativno-političkog pritiska i kampanje.

Prema njenim rečima, sada se to pretvorilo u globalnu kampanju protiv Rusije pod plaštom navodne agresije koju Rusija priprema protiv Ukrajine.

- Nema logike, nema činjenica, samo velika količina lažnih vesti, dezinformacija, otvorenog ludila, reklo bi se, pomnoženog sa besmislicama. Potkopavaju se sloboda medija, pouzdane činjenice i kritičko mišljenje i ljudima se nudi globalna mitologizovana, strašna laž - izjavila je Zaharova za Radio Rusiju.

Kako kaže, nije isključeno da medijske spekulacije mogu biti dimna zavesa za moguće provokacije Zapada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.