ŽESTOK ODGOVOR RUSKOG DIPLOMATE: Rusija će odgovoriti na svaki napad Ukrajine ako počnu da UBIJAJU NAŠE GRAĐANE

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2022, 10:16

ŽESTOK ODGOVOR RUSKOG DIPLOMATE: "Rusija će odgovoriti na svaki napad Ukrajine ako počnu da UBIJAJU NAŠE GRAĐANE"

Nećemo izvesti invaziju na Ukrajinu ako nas ne provociraju da to učinimo, rekao je Vladimir Čižov, ruski preddstavnik pri Europskoj uniji, kako ga je citirala u utorak ruska novinska agencija RIA.

Rusija "će odgovoriti" ako počnu ubijati njene građane bilo gde, pa tako i na istoku Ukrajine, rekao je ruski veleposlanik pri EU u utorak, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a predsednik Ukrajine pozvao je svoje građane da rašire zastave i pevaju himnu u sredu, koja zapadni mediji spominju kao dan invazije.

- Nećemo izvesti invaziju na Ukrajinu ako nas ne provociraju da to učinimo - rekao je Vladimir Čižov, ruski veleposlanik pri Europskoj uniji, kako ga je citirala u utorak ruska novinska agencija RIA.

- Ako Ukrajinci krenu u napadu protiv Rusije, nemojte se čuditi ako odgovorimo. Ili ako počnu otvoreno ubijati ruske građane bilo gde - u Donbasu ili negdje drugdje.

Proruski pobunjenici na istoku Ukrajine kažu da vlada u Kijevu priprema ofenzivu protiv njih. Ukrajina s druge strane optužuje Rusiju da je planira napasti jer je nagomilala više od 100.000 vojnika uz zajedničku granicu. Dok se razmenjuju optužbe traje intenzivna diplomatska ofenziva zapadnih čelnika u pokušaju da se smire napetosti i deeskalira kriza na rusko-ukrajinskoj granici.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozvao je u ponedjeljak svoje građane da rašire zastave i zajedno pevaju nacionalnu himnu u sredu koji zapadni mediji spominju kao dan napada.

- Rečeno nam je da će 16. februar biti dan napada, ali mi ćemo ga učiniti Danom jedinstva Ukrajine - rekao je Zelenski.

Ukrajinski čelnici istakli su da predsednik ne predviđa napad na taj dan, već da skeptično odgovara na medijske navode.

- Pokušavaju nas uplašiti - ali na "taj dan mi ćemo raširiti naše žute i plave zastave i pokazati celom svetu da smo jedinstveni - poručio je Zelenski.

Podsetimo, njegov saradnik, rekao za Reuters da je predsednik delimično odgovorio "ironično" na medijske priče o potencijalnom datumu invazije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.