Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2024, 15:40

ZAPAD ZADRHTAO! Rusija stvara čudovište: SUPERTENK T-100 "Crni Orao" uskoro bi mogao da ugleda svetlost dana

Ruska namenska industrija se ne zaustavlja.
Na Zapadu je veliko interesovanje izazvala vest o novom ruskom supertenku, nazvanom "Crni Orao" i koji su zapadni analitičari privremeno označili kao T-100.
Glavni borbeni tenkovi porodice T-80, prema Rusima, dobro su se dokazali tokom operacija u Ukrajini. Stoga, preduzeće Omsktransmaš ne samo da je nastavilo proizvodnju takvih MBT, uzimajući u obzir iskustvo borbenih dejstava, već i razvija novu klasu tenkova – T-100, pišu ruski izvori vesti.
Izvori napominju da je 80-ih godina u SSSR-u bilo pet preduzeća koja su proizvodila tenkove. Istovremeno, Omsktransmaš je bio jedan od tri najveća zajedno sa Uralvagonzavodom u Nižnjem...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.