ZAHAROVA O NAPADIMA ZAPADA NA SPC: Izjave Ališe Kerns su gruba laž

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 18:54

ZAHAROVA O NAPADIMA ZAPADA NA SPC: "Izjave Ališe Kerns su gruba laž"

Ona je ukazala da SAD rade na slabljenju uloge i položaja Ruske pravoslavne crkve i drugih pomesnih pravoslavnih crkava

Destruktivne snage predvođene SAD već odavno rade na cepanju pravoslavlja u svetu, a pravoslavni svet je danas njihov neprijatelj broj jedan, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

, poručivši da su izjave britanskog poslanika Ališe Kerns u kojim je bez dokaza optužila Srpsku pravoslavnu crkvu za šverc >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oružja na Kosovu i Metohiji gruba laž i neosnovan pokušaj klevetanja SPC.

Osvrćući se na dešavanja u Ukrajini, Zaharova je naglasila da to što je vaseljenski patrijarh Vartolomej priznao ukrajinske raskolnike koji vrše teror nad kanonskom Ukrajinskom pravoslavnom crkvom, izgleda ne da mira i drugim samoproglašenim crkvama, među kojima su takozvani sveštenici iz Hrvatske i Crne Gore.

- Raskolnička crnogorska pravoslavna crkva je u suštini marginalna nevladina organizacija koju ne priznaje nijedna kanonska pomesna pravoslavna crkva i koja nema značajniju podršku građana. Njenu ulogu veštački naduvavaju sile koje nastoje da naruše jedinstvo pravoslavnog sveta - rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, i u Hrvatskoj se dešava slično.

- Pojedine marginalizovane grupe pokušavaju da ožive takozvanu hrvatsku pravoslavnu crkvu koja je proizvod profašističke Nezavisne Države Hrvatske.

U njihovim planovima očigledno nema brige za pravoslavne vernike u ovim državama, koje duhovnom hranom tradicionalno opskrbljuje SPC, već za finansijsko bogaćenje koje podrazumeva pljačku imovine SPC - izjavila je Zaharova za "Raša tudej Balkan".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.