ZAHARČENKO: Rat u Donbasu će prestati tek posle bespogovorne pobede armija DNR i LNR

Izvor: 011vodič.com, 28.Avg.2015, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAHARČENKO: Rat u Donbasu će prestati tek posle bespogovorne pobede armija DNR i LNR

Sat pre ponoći počela je da gađa i razara Kijevsku opština Donjecka i prigradskonaselje Spartak u kojem je posle jednog pogotka izbio veliki požar.
Od ponoći tuku i Gorlovku, naročito njeno perfirno naselje Goljmovski.
U isto vreme se pod ukrajinskom vatrom našlo i selo Rajevka pored Slavjanoserbska.
Predsednik Donjecke Republike Aleksandar Zaharčenko noćas je ocenio (u jednom intervjuu) da će rat u Donbasu prestati samo posle bespogovorne pobede armija DNR i LNR.
>> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << /> Zaharčeko je odmah dodao i precizirao: „Teško da bi se kijevski režim lako pomirio sa takvim porazom. U Ukrajini bi verovatno ponovo došlo do nekog „majdana”. Možda bismo se sa novim ljudima lakše dogovarali. A što se tiče Velike Novorosije – o njoj je rano govoriti. To ćemo pitanje rešavati kada pobedimo”.
On se nije libio ni da kaže: „Mariupolj i Slavjansk ćemo neizostavno osloboditi od ukrajinskih kaznenih snaga. U našoj vojsci je mnogo ljudi iz tih gradova. Što se tiče takozvane Ukrajine, ako želimo oslobađanje od nezakonite vlasti u kijevu i uništenje ukrajinskih fašista – ne smemo sedeti skrštenih ruku. Želimo li da Ukrajina prestane da bude bezvoljna marioneta u rukama američkih lutkara – moramo svi biti aktivni. Nema pobede bez krvi. Zato je izbor: sedeti i čekati ili uzeti stvari u svoje ruke”.
#fakti
The post ZAHARČENKO: Rat u Donbasu će prestati tek posle bespogovorne pobede armija DNR i LNR appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.