Vremenska prognoza - 17. januar

Izvor: RTS, 16.Jan.2020, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremenska prognoza - 17. januar

Najviša dnevna temperatura u većini mesta od -1 do 4 stepena, u mestima sa više sunčanih intervala do 9 stepeni. U Beogradu od sredine dana pojačanje vetra i razbijanje magle. Za vikend naoblačenje uz sneg ponegde.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)
16.01.2020. Četvrtak: Do kraja dana po kotlinama i nizijama mestimično >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << duže zadržavanje magle i niske oblačnosti, a u ostalim krajevima pretežno sunčano. Vetar slab promenljivog pravca. Najviša temperatura od 4 do 10 stepeni, predelima sa maglom i niskom oblačnošću do 0 stepeni. Upozorenje: MAGLA-Horizontalna vidljivost < 200m, verovatnoća 90%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%.
17.01.2020. Petak: Po pojedinim kotlinama i nizijama, kao i u istočnoj Srbiji veći deo dana maglovito i tmurno uz mraz i slab vetar promenljivog pravca, a u Banatu i Pomoravlju podizanje magle usled pojačavanja jugoistočnog vetra. U brdsko-planinskim predelima pretežno sunčano. Najniža temperatura od -7 do -2, najviša u većini mesta od -1 do 4 stepena, u mestima sa više sunčanih intervala do 9 stepeni. Upozorenje: MAGLA-Horizontalna vidljivost < 200m, verovatnoća 90%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%. Tmin < -5 stepeni, verovatnoća 90%.
18.01.2020. Subota: Ujutro slab mraz, magla ili niska oblačnost. Tokom dana malo do umereno oblačno i suvo, samo će se po pojedinim kotlinama i u Timočkoj Krajini magla ili niska oblačnost zadržati veći deo dana. Vetar jugoistočni, slab i umeren, u košavskom području jak, a na jugu Banata i olujni. Najniža temperatura od -5 do -1, najviša dnevna od 1 do 6 stepeni. Tokom noći na severu i zapadu postepeno naoblačenje. Upozorenje: MAGLA-Horizontalna vidljivost < 200m, verovatnoća 90%. Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 90%. Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%.
19.01.2020. Nedelja: Umereno do potpuno oblačno i u većem delu suvo, samo ponegde na zapadu i jugu provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren jugoistočni, u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od -5 do -1, najviša dnevna od 1 do 4 stepena.
20.01.2020. Ponedeljak: Umereno do potpuno oblačno i u većem delu suvo, samo ponegde na jugozapadu i jugu provejavanje slabog snega. Vetar slab i umeren jugoistočni, u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od -5 do -1 , najviša dnevna od 1 do 4 stepena.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dobro došla, košavo – vazduh će ponovo biti nevidljiv

Izvor: RTS, 17.Jan.2020, 08:49

Posle deset dana počeće da duva vetar pa će se konačno magla posle podne podići u Vojvodini i Pomoravlju. Vetar će rasterati i nagomilane štetne čestice, pa bi trebalo da se smanji i aerozagađenje. . Posle deset dana,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.