Vreme je da se sklopi mir u Ukrajini – Tramp

Izvor: Vostok.rs, 30.Jun.2023, 11:30

Vreme je da se sklopi mir u Ukrajini – Tramp

 
Sazrelo je vreme za postizanje mira u Ukrajini i SAD treba da doprinesu mirovnom procesu upravo sada, delujući kao posrednik, izjavio je bivši američki predsednik Donald Tramp u telefonskom intervjuu Rojtersu u četvrtak. „Mislim da je najveća stvar koju SAD treba da urade u ovom trenutku da sklope mir – da spoje Rusiju i Ukrajinu i sklope mir“, izjavio je on. „Ovo je vreme da se to uradi“, dodao je on. Bivši američki lider takođe veruje da bi Ukrajini moglo biti dozvoljeno da zadrži ono što je „zaradila“. „Mislim da bi imali pravo da zadrže veliki deo onoga što su zaradili i mislim da bi i Rusija na to pristala. Potreban vam je pravi posrednik, ili pregovarač, a mi to trenutno nemamo“, žalio se on. Ne elaborirajući šta je Tramp mislio pod „zarađenim” niti direktno citirajući bivšeg predsednika SAD, Rojters je izjavio da ne isključuje da bi Kijev možda morao da ustupi neku teritoriju Rusiji. Međutim, sve bi bilo „predmet pregovora“, dodao je Tramp. Bivši američki lider je u više navrata javno govorio da bi posredovao u mir u Ukrajini za 24 sata ako bi pobedio na predsedničkim izborima 2024. godine. Međutim, nikada nije objasnio kako tačno vidi okončanje ovog sukoba.  
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Donald Tramp: Sazrelo vreme za postizanje mira u Ukrajini

Izvor: Danas, 30.Jun.2023

Sazrelo je vreme za postizanje mira u Ukrajini i SAD treba da doprinesu mirovnom procesu upravo sada, delujući kao posrednik, rekao je Rojtersu bivši američki predsednik Donald Tramp.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.