Više od 50 srpskih kamiondžija izašlo iz Ukrajine, ostao samo jedan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2022, 16:17

Više od 50 srpskih kamiondžija izašlo iz Ukrajine, ostao samo jedan

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da je više od 50 srpskih kamiondžija izazšlo iz Ukrajine, a da je ostao samo jedan koji je blokiran severno od Kijeva u ratom zahvaćenom području.

"Svi su uspeli da se izvuku, imao još jednog koji je blokiran severno od Kijeva u porducju gde se vode brobe. Trudimo se da ga izvučemo, situacija je komplikovana ne može da se izvuče iz tog regiona", rekao je minisar koji je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bio učesnik 29. Kopanionik biznis foruma.

Momirović je dodao da će nadležni biti u kontaktu sa tim vozačem kako bi ga izvukli, iako su, kaže, mogućnosti države da to učni jako male.

Kaže i da su svi vozači, sem dvojice, uspeli da se izvuku iz Ukrajine sa robom, a da su ta dvojica ugrožena i da su morala da napuste kamione i robu i da tako pređu u Poljsku.

Ministarstvo radi na tome da im se vrate i roba i kamioni, dodao je.

"Uložili smo mnogo energije da im pomognemo i kontaktirali smo sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova i PKS i ambasadom Ukrajine u Beogradu i njihovim carinskim službama koji su nam dali veliku podršku", naveo je ministar.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.