Veleobrt: Francuska podržava ulazak Ukrajine u NATO

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 21:50

Veleobrt: Francuska podržava ulazak Ukrajine u NATO

Na sastanku Saveta odbrane u Jelisejskoj palati razmatrana je mogućnost pridruživanja Kijeva Atlantskoj alijansi. Pariz je do sada isključivao takav scenario.

Prema rečima sagovornika Monda, "pozicija Francuske je sada bliža poziciji Poljske nego poziciji Nemačke".

"Ova francuska inicijativa biće usmerena na povećanje pritiska na Rusiju, dok se ukrajinska kontraofanziva suočava sa poteškoćama", piše francuski list, pozivajući se na svoje izvore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u francuskoj vladi.

"Pariz razmišlja o podršci perspektivi ulaska Ukrajine u NATO kako bi uticao na sukob i pokušao da dovede Moskvu za pregovarački sto sa Kijevom. To je pristup koji Francuska trenutno preferira", dodaje se u tekstu.

Istovremeno, prema rečima autora članka, ne dolazi u obzir da Francuska dozvoli ulazak Ukrajine u NATO u jeku sukoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.