Vanredna sednica Saveta bezbednosti zbog Ukrajine

Izvor: Press, 02.Maj.2014, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna sednica Saveta bezbednosti zbog Ukrajine

Stalni predstavnik Rusije u UN Vitalij Čurkin pozvao je na obustavu nasilja u jugoistočnim regionima Ukrajine, preneo je Itar-Taš.

On je na sednici Saveta bezbednosti takođe rekao da su vlasti u Kijevu uništile poslednju nadu u realizaciju sporazuma iz Ženeve od 17. aprila o rešenju ukrajinske krize.

Režim u Kijevu, ohrabren zapadnim sponzorima, pribegao je masivnoj upotrebi vojne sile i na taj način doslovno ubio poslednju nadu u ostvarenje Ženevskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sporazuma, rekao je Čurkin.

Oni koji su dali i izvršili kriminalna naređenja o otpočinjanju krvoprolića snosiće punu odgovornost pred ukrajinskim narodom, naglasio je on i upozorio protiv bilo kakvog spoljnjeg mešanja u razvoj događaja u Ukrajini.

Britanski ambasador u UN Mark Lajal-Grant pozvao je Rusiju da se "uzdrži od zapaljive retorike i propagande i da se posveti deeskalaciji opasne situacije".

On je dodao da "mirni aktivisti" kako ih Rusija naziva, nemaju sredstva da sruše ukrajinske helikoptere, preneo je AFP.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Odesa u plamenu, 38 mrtvih, nove borbe u Slavjansku: Poginula dva vojnika

Izvor: Večernje novosti, 03.Maj.2014, 00:06

Savet bezbednosti UN završio je vanrednu sednicu bez dogovora o rešenju rastuće ukrajinske krize, dok je ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin pozvao na obustavu nasilja u jugoistočnim regionima Ukrajine.Pratite sa nama situaciju iz minuta u minut..

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.