VEZA ŠEFA KAVČANA I GRUZIJSKIH MAFIJAŠA: Ukrajinski obaveštajci ispituju Zvicerove kontakte dok se on oporavlja

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2020, 23:01

VEZA ŠEFA KAVČANA I GRUZIJSKIH MAFIJAŠA: Ukrajinski obaveštajci ispituju Zvicerove kontakte dok se on oporavlja

Ukrajinska obavještajna služba ispituje povezanost Kotoranina Radoja Zvicera (37), kojeg je crnogorska policija označila kao jednog od vođa kavačkog klana, sa gruzijskom auto-mafijom i pojedinim korumpiranim policajcima

Tamošnji mediji pišu da je Zvicer plaćao naknadu policajcima i članovima auto-mafije kako bi se brinuli o njegovoj bezbednosti. Kako se spekuliše, neke vođe gruzijske mafije iznajmile su stanove u istoj zgradi u kojoj stanuje Zvicer.

Istražni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << organi sumnjaju da je neko od korumpiranih policajaca ili kriminalaca dobio veću naknadu, pa je odlučio da izda Kotoranina, koji je 26. maja preživio pokušaj surove likvidacije u Kijevu.

- Zvicerovo zdravstveno stanje je stabilno. S obzirom na to da Crna Gora već dve godine traga za njim, nije isključeno da će on, kada se oporavi, biti predat crnogorskom pravosuđu - objavili su ranije ukrajinski mediji.

Kako prenose tamošnji mediji, nakon izlaska iz bolnice, on se oporavlja i živi na adresi gde je i ranije živeo, a čuvaju ga pripadnici ukrajinske policije. Prema nezvaničnim informacijama, on je iznajmio još dva stana u cilju dodatnog obezbeđenja.

Luksuzni kompleks Pečerski rejon, naselje Lipki, kompleks poznat i po nazivu Novopečerski Lipki u kom Zvicer stanuje je zatvorenog tipa sa tri rampe i obezbeđenjem, kvadrat košta između 10 i 15 hiljada evra, a nastanilu su ga mahom zakupci.

- Upravo jer se stanovi iznajmljuju, a zakupci su manje više u prolazu, Lipki je idealno za skrivanje. Inače u tom naselju su lokale i stanove kupili i gruzijski mafijaši koji se u Ukrajini pretežno bave krađom automobila. Naselje je pod privatnim obezbeđenjem i rampama kojih ima tri - kazao je izvor.

U ovom kompleksu ima preko deset hiljada stanova. Poznat po luksuzu privukao je osim žestokih momaka i fudbalere kijevskog Dinama.

On je u Ukrajini boravio pod imenom Piter Raduj Znice, a kod sebe je imao falsifikovane isprave Bosne i Hercegovine. Navodno je ranije predao zahtev za ukrajinsko državljanstvo, pri čemu je priložio moldavski pasoš koji poseduje.

Ukoliko ga Crna Gora ne bude potraživala, a on bude posedovao pasoš i neke druge zemlje osim Crne Gore, može biti deportovan i u tu zemlju.

Podsetimo, zbog napada na Zvicera, uhapšeni su crnogorski državljani Stefan Đukić, prvoosumnjičeni za ubistvo Baranina Jovana Klisića, Podgoričanin Emil Tuzović i Srbi Petar Jovanović i Milan Branković. U sklopu istrage o ovom slučaju, priveden je i službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi.

Ukrajinski portal Detektiv info objavio je da je Tamara Zvicer pucala na napadače koji su 26. maja u Kijevu teško ranili njenog supruga i to objavivši fotografiju na kojoj se vidi žena za koju tvrde da je Tamara, kako drži pištolj.

Više javno tužilaštvo u Beogradu donelo je rešenje o pokretanju istrage protiv Nišlije Petra Jovanovića (46), zvanog Peca Pitbul pošto je osumnjičen da je 17. januara ove godine u Beogradu ubio Marka Vukovića (40).

U toku je prikupljanje dodatnih dokaza i rezultata veštačenja, kao i ispitivanje svedoka. U narednom periodu očekuje se i da sam Jovanović bude saslušan, čim se stvore uslovi za to, s obzirom na to da je u pritvoru u Ukrajini.

Protiv Jovanovića, osumnjičenog za teško ubistvo, krivičnu prijavu je podneo MUP Srbije pre desetak dana. Za njim je, nedugo posle zločina počinjenog na Bežanijskoj kosi i smaknuća Vukovića pred decom, raspisana policijska potraga. Lociran je tek kada je obelodanjeno da se u Ukrajini tereti za teško ranjavanje navodno, jednog od vođa kavačkog klana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.