Ustavni sud: DNR, LNR, Zaporožje i Herson pristupili Rusiji; DNR i LNR zadržavaju status republika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2022, 13:41

Ustavni sud: DNR, LNR, Zaporožje i Herson pristupili Rusiji; DNR i LNR zadržavaju status republika

Ustavni sud Rusije jeodobrio paket dokumenata o pristupanju naroda DonjeckeRepublike (DNR), Luganske Narodne Republike (LNR), Hersonske oblasti i Zaporoške oblasti Ruskoj Federaciji koju je podneo ruskipredsednik.

Četiri odgovarajuće uredbe objavljene su danas na sajtu Ustavnog suda Rusije, javlja TASS.

Na istoku Ukrajine u četiri oblasti - Donjeckoj, Luganskoj, Zaporoškoj i Hersonskoj od 23. do 27. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << septembra održani su referendumi na kojima je lokalno stanovništvo izglasalo pripajanje Rusiji.

DNR i LRN zadržavaju status republika u Ruskoj Federaciji

Donjecka Narodna Republika i Luganska Narodna Republika zadržaće status republika u okviru Ruske Federacije, objavljeno je danas na sajtu Ustavnog suda Rusije. Ustavni sud je danas doneo odluku o izmenama odgovarajućih zakonskih stavki u vezi sa pristupanjem četiri ukrajinske oblasti Ruskoj Federaciji, a dekreti o tome objavljeni su na sajtu, preneo je TAŠ.

Zvanični jezik u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici biće ruski, a Ruska Federacija garantuje da svi ljudi koji žive na tim teritorijama imaju pravo da koriste maternji jezik i uslove da uče i unapređuju znanje tog jezika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sporazumi o prijemu Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti u sastav Rusije u skladu sa Ustavom

Izvor: Vostok.rs, 03.Okt.2022, 08:54

Sporazumi o prijemu Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti u sastav Rusije, su u skladu sa Ustavom, navodi se u odluci Ustavnog suda Ruske Federacije. „„Priznati međunarodni sporazum između Ruske Federacije i Donjecke Narodne Republike koji nije stupio na snagu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.