Upozorenje: Potrebno hitno održavanje mirovnih pregovora

Izvor: B92, 07.Sep.2023, 18:03

Upozorenje: Potrebno hitno održavanje mirovnih pregovora

Mađarska se zalaže za hitno održavanje mirovnih pregovora o Ukrajini, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

Kako je naveo, u suprotnom će se pogoršati uslovi za pregovaranje usled nastavka vojne operacije.

On je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Severne Makedonije i predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Bujarom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Osmanijem napomenuo da rat svakim danom donosi sve više smrti i razaranja. "Propaganda koja govori da će dodatne borbe stvoriti bolje uslove za potpisivanje mirovnog sporazuma je lažna. Danas su uslovi za mirovne pregovore daleko bolji nego što će biti sutra i mnogo gori nego što su bili juče", rekao je Sijarto.

Sijarto je pozvao na ulaganje napora za održavanje kanala za komunikaciju EU i Rusije otvorenim, uključujući one za rešavanje sukoba u Ukrajini i naglasio da OEBS treba da igra svoju ulogu u održavanju tog dijaloga, javio je Tas. "Mađarska vlada podržaće sve napore sa ciljem jačanja uloge OEBS-a u približavanju postizanju mira", dodao je Sijarto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.