Umro ranjeni vojnik u Simferopolju

Izvor: B92, 18.Mar.2014, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro ranjeni vojnik u Simferopolju

Simferopolj -- U pucnjavi u ukrajinskoj vojnoj bazi u Simferopolju ubijen je jedan vojnik. Za sada nije jasno ko je na koga pucao, a ukrajinska strana optužuje Ruse za napad.

Jedan od oficira tvrdi da su ruski vojnici zarobili komandanta navigacionog centra, dok se ostatak trupe zabarikadirao na prvom spratu zgrade u bazi, prenosi BBC.

Ukrajinski vojnik zadobio je dve prostrelne rane u pucnjavi prilikom napada na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojnu bazu na periferiji krimske prestonice Simferopolja, izjavio je portparol ministarstva odbrane Ukrajine Vladislav Seležnjov. On je agenciji Rojters telefonom potvrdio da je vojnik preminuo, navodeći da je prilikom napada ranjen i jedan kapetan. Seležnjov je kazao da nije jasno ko je izveo napad, ali je napadače opisao kao "nepoznate vojnike, u punoj opremi i prekrivenog lica", prenosi britanska agencija.

Prema navodima ukrajinskih medija, sve je više oružanih napada na ukrajinske vojnike. Ukrajinski vojnik, koji je danas ranjen , preminuo je od zadobijenih povreda,

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ubijen ukrajinski vojnik na Krimu

Izvor: Radio 021, 18.Mar.2014

Ukrajinski vojnik, koji je danas pogođen u pucnjavi prilikom napada na vojnu bazu na periferiji krimske prestonice Simferopolja, preminuo je od zadobijenih povreda, izjavio je portparol ministarstva odbrane Vladislav Seležnjov.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.