Ukrajinsku „brigadu budućnosti“ će naoružati sovjetskim tenkovima i oklopnim vozilima

Izvor: Vostok.rs, 08.Dec.2018, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinsku „brigadu budućnosti“ će naoružati sovjetskim tenkovima i oklopnim vozilima

Početkom novembra ukrajinska vojska je formirala novu jedinicu, reč je o mornaričkoj pešadijskoj brigadi, koju bi mogli nazvati i „brigadom budućnosti“, izjavio je njen pukovnik Nikolaj Palas u intervjuu za "Narodnu armiju", prenose RIA Novosti.
"Uveren sam da će se u kratkom vremenskom periodu naša brigada moći zvati `brigada budućnosti` ", rekao je palas. Kako je rekao, biće opremljena "savremenim naoružanjem", međutim, kada je reč o vojnoj tehnici, okosnicu arsenala činiće sovjetski tenkovi T-80, kao i oklopna vozila BTR-7, takođe izrađeni u SSSR. Sa druge strane, ova brigada imaće u naoružanju i poslednje verzije ukrajinskih oklopnjaka, a reč je o vozilima „Varta“, „PTRK“, kao  „Struna-P“. Talas je ocenio da ova brigada predstavlja nešto „najsavremenije“ što ukrajinska vojska ima. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.