Ukrajinski vojnici da se sete svojih slovenskih korena

Izvor: B92, 07.Apr.2018, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ukrajinski vojnici da se sete svojih slovenskih korena"

Zvanični predstavnik Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike Andrej Maročko pozvao je ukrajinske vojnike da se sete svojih slovenskih korena.

Kako prenosi Sputnjik, on im je poručio i da ne izvršavaju slepo naredbe iz Kijeva.

Uskršnje primirje u Donbasu stupilo je na snagu 30. marta, ali obe strane nastavljaju da se međusobno optužuju zbog kršenja režima prekida vatre.

“Obraćam se ukrajinskim vojnicima, pozivam vas da ne izvršavate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naredbe, dajte mogućnost pravoslavnim vernicima da u miru provedu praznike“, rekao je.

Istovremeno, on je podsetio ukrajinsku vojsku da i u Donbasu, kao i u ostatku Ukrajine živi isti narod, protiv koga su druge sile započele rat i time ga podelile.

On je precizirao i da se LNR bespogovorno pridržava ustanovljenog primirja, ali da će u slučaju agresije Ukrajine odgovoriti adekvatno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Ukrajinski vojnici, setite se svojih slovenskih korena"

Izvor: Vesti-online.com, 07.Apr.2018

Zvanični predstavnik Narodne milicije samoproglašene Luganske narodne republike Andrej Maročko pozvao je ukrajinske vojnike da se sete svojih slovenskih korena...Kako prenosi Sputnjik, on im je poručio i da ne izvršavaju slepo naredbe iz Kijeva...Uskršnje primirje u Donbasu stupilo je na snagu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.