Ukrajinski agent spremao napad; Priznao: Dobio sam zadatak...

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 21:16

Ukrajinski agent spremao napad; Priznao: Dobio sam zadatak...

Privedeni ukrajinski agent je priznao da je, po nalogu ukrajinskih specijalnih službi, imao zadatak da izvrši teroristički napad na brod ruske Crnomorske flote.

Saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB).

"Od početka Specijalne vojne operacije (SVO) sam podlegao propagandi i priključio se Službi bezbednosti Ukrajine (SBU). U julu 2023. godine dobio sam zadatak da izvršim teroristički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napad, a za uspešno izvršenje su mi garantovali ukrajinsko državljanstvo i novac", priznao je.

Kako je objasnio, on je preko prijatelja iz Ukrajine održavao vezu sa SBU i prenosio tajne informacije o brodovima Crnomorske flote koji učestvuju u SVO, prenose "RIA Novosti".

Federalna služba bezbednosti je ranije tokom dana objavila da je zaustavila pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da izvedu teroristički napad na brod Crnomorske flote visokopreciznim oružjem, prenose "RIA Novosti".

"Priveden je pripadnik Ratne mornarice Ruske Federacije, kojeg su vrbovale ukrajinske specijalne službe i kod njega su zaplenjene dve improvizovane eksplozivne naprave ukupne mase od jednog kilograma", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.