Ukrajinski Kaluš orkestar prodao svoj trofej sa Evrovizije, odlučili da ga ulože

Izvor: B92, 30.Maj.2022, 08:07

Ukrajinski "Kaluš orkestar" prodao svoj trofej sa Evrovizije, odlučili da ga ulože

Ukrajinski "Kaluš orkestar" bend koji je pobedio na ovogodišnjem takmičenju za pesmu Evrovizije prodao je svoj trofej.

Kristalni mikrofon prodat je na aukciji na Fejsbuku za 900.000 dolara, sa ciljem kupovine dronova za ukrajinsku vojsku. Prodaja se poklopila sa nastupom benda na humanitarnom koncertu na berlinskim Brandenburškim vratima, prenosi BBC.

Potresne scene: Ukrajinski "Kaluš orkestar" na granici dočekan uz ovacije, suze i "Stefaniu" VIDEO >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Govoreći na koncertu, član benda Oleg Psjuk apelovao je na sve ljude da se "ne naviknu na rat u Ukraijni".

"Mislim da bi uvek trebalo da bude na naslovnicama, dok ne dođe mir", rekao je Psjuk.

Njihova pesma, Stefania, izvorno je napisana u znak počasti Psiukovoj majci, ali emotivni tekstovi poput "Uvek ću hodati do tebe uništenim putevima" protumačeni su kao podrška Ukrajini u ratu protiv Rusije.

Ukrajinski TV voditelj Sergej Pritula najavio je da će novac prikupljen prodajom trofeja biti upotrijebljen za kupovinu tri drona PD-2 ukrajinske proizvodnje, prenosi agencija Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.