Ukrajinske vlasti su klovnovi pod okriljem NATO

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 09:04

"Ukrajinske vlasti su klovnovi pod okriljem NATO"

Portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova komentarisala je na svom Telegram kanalu izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga.

Stoltenberg je rekao da je specijalna operacija Rusije u Ukrajini "napad ne samo na Ukrajinu, već i na osnovne vrednosti i slobodne ljude širom sveta", a Zaharova je poručila da su ukrajinske vlasti klovnovi pod okriljem NATO-a.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegovom mišljenju, svet će postati opasnije mesto ako Rusija pobedi.

"Vrednosti su napadnute onda kada je sredstvima Vašingtona i Brisela u Kijevu dva puta izvršen državni prevrat. Baš tada od demokratskih vrednosti nije ništa ostalo. A sada grupa krvavih klovnova pod okriljem NATO-a teroriše ceo svet", napisala je kao odgovor Zaharova.

Zapadni političari su više puta izjavljivali da ne treba dozvoliti Rusiji da pobedi u Ukrajini.

Stoltenberg je ranije ocenio da "ako predsednik Rusije Vladimir Putin pobedi u Ukrajini to će biti poruka za njega i druge autoritarne lidere da mogu primeniti silu kako bi dobili ono što žele". Takav ishod bi, po njegovom mišljenju učinio zapadne zemlje ranjivijima.

Putin je, sa svoje strane, uveren da je pobeda Moskve neizbežna jer u njenoj osnovi su "jedinstvo i udruženost" ruskog naroda, hrabrost i junaštvo boraca, kao i zalaganje vojne industrije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.