Ukrajinske vlasti pokreću istragu protiv nekih lidera opozicije

Izvor: Blic, 08.Dec.2013, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinske vlasti pokreću istragu protiv nekih lidera opozicije

Ukrajinska bezbednosna služba saopštila je danas da pokreće istragu protiv nekoliko opozicionih lidera, osumnjičenih za pokušaj preuzimanja vlasti tokom masovnih antivladinih protesta u toj zemlji.

Saopštenje bezbednosne službe usledilo je nekoliko sati pošto su stotine hiljada građana zauzele centralni trg u Kijevu i blokirale prilaze glavnim zgradama vlade, na protestima koji u ukrajinskoj prestonici traju već treću nedelju.

Opozicija je poručila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vladi da će bilo koji eventualni pokušaj da se uvede vanredno stanje, samo dovesti do novih protesta.

Pročitajte još: U Kijevu stotine hiljada na protestu, pristalice Vlade drže odvojen skup

Prema procenama, današnji protestni skup u Kijevu bio je najveći od ukrajinske Narandžaste revolucije 2004. godine.

Demonstranti u Ukrajini već tri sedmice izlaze na ulice, zbog odluke predsednika Viktora Janukoviča da ne potpiše sporazum o pridruživanju sa Evropskom unijom i okrene se jačanju veza s Rusijom.

Dok jedan od ukrajinskih opozicionih lidera, Aleksandar Turčinov, tvrdi da je danas u centar Kijeva izašlo milion ljudi, američka agencija ocenjuje da je demonstranata bilo oko 500.000.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.