Ukrajinska vojska steže obruč oko mesta pada aviona

Izvor: Press, 28.Jul.2014, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinska vojska steže obruč oko mesta pada aviona

Ukrajinske snage "su ušle" u gradove Šahtarsk i Torez i "u toku su borbe za potpuno oslobođenje" gradova Pervomajsk i Snižne, navela je pres služba vojne operacije protiv proruskih snaga, preneo je AFP.
Tim australijskih i holandskih policajaca i stručnjaka za sudsku medicinu zaustavio se danas u Šahtarsku, gradu koji je od mesta na kome se boing 777 srušio udaljen oko 30 kilometara.

Iz pravca Šahtarska mogli su se čuti neprekidni zvuci granata, a stanovnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su bežali automobilima odatle.

Reporteri agencije AP su videli kako su visoki stambeni blok pogodile najmanje dve artiljerijske granate.

Policijski tim ima zadatak da obezbedi oblast koja se nalazi pod kontrolom prorusih snaga da bi mogla početi istraga.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajinska vojska ušla u gradove blizu mjesta pada malezijskog aviona

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Jul.2014

KIJEV - Ukrajinske snage su saopštile u ponedjeljak da su ušle u nekoliko gradova pod kontrolom ruskih snafa blizu mjesta pada malezijskog Boinga i da su preuzele kontrolu nad jednim strateškim položajem.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Istražitelji opet nisu uspeli da dođu do mesta pada aviona!

Izvor: Press, 29.Jul.2014, 11:24

"Grupa holandskih i australijskih eksperata nije krenula iz Donjecka ka mestu nesreće na istoku Ukrajine. Trenutno se na putu i oko puta koji vodi do mesta pada aviona odvijaju previše žestoke borbe", navodi se u saopštenju a prenela je agencija AFP...Ruska agencija RIA Novosti navodi da su u borbama...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.