Holandski eksperti na mestu pada aviona

Izvor: RTS, 27.Jul.2014, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandski eksperti na mestu pada aviona

Grupa od 30 holandskih medicinskih i pravnih stručnjaka danas će doći na mesto gde je na istoku Ukrajine pao malezijski avion. Postignut i dogovor o dolasku na mesto nesreće pripadanika međunarodne policije.

Očekuje se da će ekipa stići tokom dana, navelo je u svom saopštenju holandsko ministarstvo pravde, prenosi Beta.

Dogovor o dolasku holandskih stručnjaka postigli su OEBS i proruski pobunjenici koji pod kontrolom drže zonu gde je pao malezijski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << avion.

Kabinet malezijskog premijera Nadžiba Razaka danas je takođe saopštio da je s proruskim separatistima postignut dogovor o dolasku na mesto nesreće pripadanika međunarodne policije, koji će pružiti zaštitu međunarodnim istražiteljima.

Lideri proruskih snaga rekli su da je holandskim zvaničnicima predat vagon sa ličnim stvarima žrtava malezijskog putničkog aviona koji se 17. jula srušio u istočnoj Ukrajini sa 298 putnika i članova posade. 

Na tom području su se vodile žestoke borbe između proruskih pobunjenika i ukrajinske vojske. Niko od putnika i članova posade nije preživeo.

Još nije utvrđen uzrok pada aviona.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prorusi predali Holanđanima vagon ličnih stvari putnika malezijskog aviona

Izvor: Press, 27.Jul.2014

"Vagon je zapečaćen i spreman je za slanje izvan teritorije Donjecke Narodne Republike", izjavio je Sergej Kavtaradze, član Saveta bezbednosti samoproklamovane Donjecke Narodne Republike...U vagonu se nalaze "lične stvari i prtljag poginulih u nesreći", navodi se u saopštenju i dodaje da je vagon...

Nastavak na Press...

Holandski stručnjaci dolaze na mesto pada aviona MH17

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jul.2014

Grupa od 30 holandskih medicinskih i pravnih stručnjaka danas će doći na mesto gde je na istoku Ukrajine pao malezijski putnički avion MH17, saopštile su holandske vlasti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Odložena istraga holandskih stručnjaka

Izvor: RTS, 27.Jul.2014

Međunarodni eksperti saopštili su da ipak neće doći na mesto pada malezijskog aviona zbog borbi koje se vode u blizini. Postignut dogovor o dolasku na mesto nesreće pripadnika međunarodne policije...Grupa od 30 holandskih medicinskih i pravnih stručnjaka trebalo je da dođe danas u Donjeck, prenosi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.