Ukrajinska vojska ponovo granatira područje Donjecka

Izvor: Press, 02.Nov.2015, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinska vojska ponovo granatira područje Donjecka

Ukrajinska vojska ponovo granatira mesta Spartak i Veseloje u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i područje oko aerodroma u Donjecku, naveli su lokalni stanovnici.
         Oni svedoče da se vode teške borbe, a da se stanovništvo krije u skloništima, prenela je agencija Tass. U skladu sa sporazumom postignutim u Minsku na sastanku Kontakt grupe o rešenju situacije na istoku >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Ukrajine od 1. septembra je proglašen potpuni prekid vatre duž linije razgraničenja u Donbasu, podsetio je Tass. Bez obzira na to, u Donjeckoj Narodnoj Republici se redovno registruju slučajevi granatiranja koje sprovode oružane snage Ukrajine, navodi ruska agencija. U međuvremenu, ukrajinska vojska je danas saopštila da su u regionu Donjecka poginula dva njihova vojnika od nagaznih mina, preneo je AFP. Najnoviji incidenti ukazuju na to koliko je krhko primirje postignuto početkom septembra u konfliktu koji je do sada odneo više od 8.000 života u proteklih 18 meseci, navodi AFP.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.