Kijev: Ponovo se čuje pucnjava u Donjecku

Izvor: RTS, 01.Nov.2015, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev: Ponovo se čuje pucnjava u Donjecku

Dva ukrajinska vojnika poginula su eksploziji nagazne mine. Oko ruševina aerodroma kod Donjecka u istočnoj Ukrajini danas se čuje pucnjava, saopšteno je u Kijevu.
Ukrajinske snage bezbednosti i proruski aktivisti se međusobno optužuju za napade u zoni oko aerodroma, žarišta sukoba na istoku Ukrajine.

Lokalni stanovnici kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da ukrajinska vojska ponovo granatira mesta Spartak i Veseloje u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici. 
Oni svedoče da se vode teške borbe, a da se meštani kriju u skloništima, prenela je agencija Tas.
"Na području Donjecka se čuju detonacije minobacača", izjavio je Frans presu predstavnik proruskih aktivista Eduard Basurin, ne navodeći druge detalje.
Dva ukrajinska vojnika su poginula u eksploziji nagazne mine u mestu Piski, pod kontrolom ukrajinske vojske.
Još dva vojnika su stradala ove nedelje na području Donjecka.
U skladu sa sporazumom postignutim u Minsku na sastanku Kontakt grupe povodom rešavanja situacije na istoku Ukrajine, od 1. septembra je proglašen potpuni prekid vatre duž linije razgraničenja u Donbasu, podsetio je Tas
To su prvi smrtni slučajevi od polovine oktobra, što pokazuje krhkost primirja u tom regionu, ocenila je agencija Frans pres.
Više od 8.000 ljudi stradalo je od početka konflikta u aprilu 2014. između proruskih aktivista i ukrajinskih snaga bezbednosti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kijev: Poginula dvojica vojnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Nov.2015

Dva ukrajinska vojnika poginula su eksploziji nagazne mine na području pod kontroliše ukrajinska vojska. Oko ruševina aerodroma kod Donjecka u istočnoj Ukrajini u nedelju se čula pucnjava, saopšteno je u Kijevu...Ukrajinske snage bezbednosti i proruski aktivisti se međusobno optužuju za napade...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.