Ukrajinska vojska nastavila granatiranje Slavjanska!

Izvor: BKTV News, 10.Jun.2014, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinska vojska nastavila granatiranje Slavjanska!

Ukrajinska vojska je nastavila sa artiljerijskim granatiranjem istočnog ukrajinskog grada Slavjansk, potvrdila je portparol gradonačelnika Stela Horoševa. 


“Nekoliko granata eksplodiralo je u centru grada”, kazala je Horoševa za rusku agenciju Itar Tass i dodala da je granatiranje manje intenzivnije nego prethodnog dana i noći, preneo je Glas Rusije. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << style="color: #000000;" />
Vojnici narodne milicije danas su, u blizini Slavjanska, uništili najmanje jedan višelansirni raketni sistem (MLRS), pošto su ukrajinski vojnici otvorili artiljerijsku vatru na Slavjansk dok je lokalno stanovništvo pokušavalo da napusti grad.
“Grad je najviše bombardovan od 9:00 do 13:00 sati kada su ljudi ili pokušavali da odu autobusima ili su izvođeni uz pomoć volontera. Jedna stariji vojnik je ranjen nije mu dozvoljeno da napusti Slavjansk preko ukrajinskih bezbednosnih punktova”, rekla je Horoševa i dodala je da je ukrajinska vojska omogućila ženama i deci da napuste zonu ratnih dejstava.

Slavjansk je uništen, hemijska fabrika je granatirana posle čega je zahvatila vatra koja je ugašena i ekološka katastrofa je izbegnuta. I objekat Strojmaš je oštećen i oba preduzeća ne rade. 

Horoševa je, povodom medijskih izveštaja su da ukrajinski vojni doneli kontejnere sa hemijskim oružjem na aerodrom u grad Kramatorsk na 10 kilometara od Slavjanska pod kontrolom Ukrajinske Nacionalne garde, rekla da odavno znaju za to hemijsko oružje. 
“Čuli smo odavno o hemijskim oružju. Nas ne iznenađuju bilo kakve akcije od Kijeva”, navela je ona, mada pres služba samoproglašene Donjetske Narodne Republike nije potvrdila takve medijske izveštaje na njihovoj teritoriji.
 
Izvor: tanjug.rs

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

STRAŠNO: Ukrajinska vojska puca na civile dok beže iz Slavjanska, poginulo dvoje dece!

Izvor: Kurir, 10.Jun.2014

Ukrajinski vojska je nastavila sa artiljerijskim granatiranjem istočnog ukrajinskog grada Slavjansk, potvrdila je portparol gradonačelnika Stela Horoševa. Ukrajisnki predsednik je naložio odgovornim ministrima da stvore sve neophodne uslove za civile koji žele da odu..KIJEV - Ukrajinski vojska...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.