Ukrajinska vojska će uskoro biti slomljena?

Izvor: B92, 30.Jan.2023, 21:04

Ukrajinska vojska će uskoro biti slomljena?

Uprkos obećanjima zemalja NATO-a da će obezbediti teško naoružanje, Ukrajina neće moći dugo da se odupire dobro obučenoj ruskoj vojsci.

Napisao je kolumnista Brandon Vejhert u članku za Azija tajms, i dodao da je malo verovatno da će moći da odoleva Moskvi duže od šest meseci.

"Logistika, geografija i aritmetika su i dalje važni u vojnim operacijama. Nažalost po Kijev, ovi faktori sada rade protiv njega... Ukrajina će u narednih šest meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti slomljena, naletom u potpunosti pripremljene Rusije", rekao je on.

Alijansa je, želeći da spreči potpuni poraz kijevskog režima, odlučila da isporuči tenkove. Prema rečima novinara, nove zalihe neće pomoći Vladimiru Zelenskom, već će samo dovesti do velikih gubitaka i rizika eskalacije sukoba.

"Gledajući vremenski okvir, krhkost lanaca snabdevanja NATO-a Ukrajine, i koliko je iscrpljena ukrajinska linija odbrane koja već posustaju pod još uvek ograničenim ruskim pritiskom, ne može se, a da se ne zapita: jesu li ove akcije Alijanse pogrešne, opasne, pa čak i beskorisne", istakao je autor.

On je primetio da SAD, u suštini, traže od Ukrajinaca da koriste tenkove kojima niti umeju da rukuju niti da ih održavaju, u očajničkom trenutku borbe sa većim ruskim snagama.

"NATO će iscrpiti sopstvene zalihe oružja i budžete i dovesti svet na ivicu još jednog globalnog sukoba velikih sila – i sve uzalud

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.