Izvor: Vostok.rs, 26.Sep.2015, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinska policija napala parohijane pravoslavnog hrama

26.09.2015. -

Raskolnici su nastavili da izazivaju provokacije kod crkve Svetog velikomučenika Georgija Pobedonosca u selu Katerinovka u Ternopoljskom kraju, prenosi sajt UPC.

Ujutru je došlo do sukoba između pravoslavnih vernika, koji su služili Liturgiju pod otvorenim nebom ispred zabarikadiranog hrama i pristalica «kijevskog patrijarhata». Ovi drugi su psujući i na silu pokušali da oteraju starce i decu koji su se molili u crkvenoj porti.

Kasnije, oko 15.00 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << nepoznata lica su upala u hram kroz bočni ulaz i slomili glavna vrata, posle toga su u njega ušli predstavnici «kijevskog patrijarhata».

Vernici UPC koji su došli na mesto događaja nisu mogli da uđu u hram, zato što su ih sprečili mladići s natšivenim natpisom «Desničarski sektor». Događaje su pratile lokalne jedinice MUP-a.

Pripadnici jedinice MUP-a «Bataljon Ternopolj-2» počeli su žestoko da tuku vernike. Oko 15 ljudi je zadobilo povrede, a jedan teško povređeni čovek je hospitalizovan, neki postradali imaju prelom ekstremiteta.

Treba istaći da rukovodilac Ternopoljske eparhije «UPC KP» «arhiepiskop» Nestor Pisik putem društvenih mreža aktivno širi lažne informacije o sukobu preokrećući celu situaciju «od glave do pete». Od starih baka i žena s decom prividelo mu se «200 došljaka» koji su došli da zaposednu hram.

Pravoslavni žitelji Katerinovke čekaju od Nestora i drugih objašnjenja zašto su vojnici «Desničarskog sektora» iz Zakarpatja prešli u Ternopoljsku oblast da nastave svoje razbojničke napade.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Sa ruskog Marina Todić,

Pravposlavlje
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.