Ukrajinska kriza iz dana u dan: Restrikcije struje u celoj zemlji; Šojgu: Opasnost od nuklearne katastrofe u Zaporožju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2022, 07:35

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Restrikcije struje u celoj zemlji; Šojgu: Opasnost od nuklearne katastrofe u Zaporožju

Rat u Ukrajini – 286. dan. Restrikcije struje u celoj Ukrajini. Granatirano predgrađe Zaporožja. Napad dronovima na aerodrom u Kursku.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obišao je vojnike koji se bore u Donbasu. Danas Ukrajina obeležava Dan oružanih snaga.

"Hvala vam na otporu koji pružate i snazi. Vi ste branioci naše nezavisnosti", napisao je na Telegramu uz snimak susreta sa vojnicima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Objavio je još jedan snimak na kojem se navodno obraća iz Slavjanska, u blizini Bahmuta.

12.41 - Rusija i Ukrajina danas razmenjuju po 60 zarobljenih vojnika

Rusija i Ukrajina su spremne da danas razmene po 60 ratnih vojnih zarobljenika, izjavio je proruski lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

11.57 - Peskov se složio sa Blinkenom: Rezultat treba da bude pravedan i trajan mir, ali ne vidimo uslove za pregovore

Rusija je saglasna sa izjavama američkog državnog sekretara Entonija Blinkena o Ukrajini da rezultat rešavanja situacije treba da bude pravedan i trajan mir, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

11.34 - Šojgu: Ukrajinska vojska izgubila više od 8.300 vojnika u novembru

Ukrajinska vojska izgubila je u novembru više od 8.300 vojnika, pet aviona i 10 helikoptera, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

10.23 - Vojska Belorusije pokrenula vežbe borbene gotovosti

Oružane snage Belorusije pokrenule su vežbe borbene gotovosti svih kategorija pripadnika vojske, u skladu sa planom obuke, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Belorusija.

09.47 - Ušakov: Makron samo priča o dijalogu sa Putinom, bez konkretnih koraka

Francuski predsednik Emanuel Makron mnogo priča o planovima da razgovara sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, ali još ne preduzima realne korake, izjavio je danas pomocnik predsednika Rusije Jurij Ušakov.

09.43 - Kanada šalje 15 miliona dolara pomoći Ukrajini za deminiranje

Ministarka spoljnih poslova Kanade Melani Džoli, saopštila je da će ta zemlja donirati Ukrajini 15 miliona kanadskih dolara za nabavku zaštitne opreme, potrebne za uklanjanje eksplozivnih naprave sa miniranih područja.

08. 54 -Poljanski: Za danas zakazan sastanak SB Ujedinjenih nacija o situaciji u Ukrajini

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN, Dmitrij Poljanski, rekao je da će Savet bezbednosti UN održati danas sastanak o humanitarnoj situaciji u Ukrajini.

07.00 - Staruh: Raketirano predgrađe Zaporožja, oštećeni objekti vitalne infrastrukture

Ruske snage izvele su noćas raketni napad na predgrađe Zaporožja, saopštio je načelnik regionalne vojne uprave Oleksandr Staruh.

06.38 - DNR: Ukrajinske granate usmrtile četiri civila, petoro ranjenih

U ponedeljak su u ukrajinskom granatiranju Donjecke Narodne Republike (DNR) poginula četiri civila, a ranjeno je petoro ljudi, saopštila je misija DNR pri Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja o ukrajinskim ratnim zločinima.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.