Ukrajinska kriza iz dana u dan: Osamdeset osmi dan rata; Iz Kijeva poručuju da neće pristati na ustupanje dela teritorije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2022, 08:29

Ukrajinska kriza iz dana u dan: Osamdeset osmi dan rata; Iz Kijeva poručuju da neće pristati na ustupanje dela teritorije

Osamdeset osmi dan rata u Ukrajini. Marijupolj je pod ruskom kontrolom, a ruske trupe se spremaju za ofanzivu u pravcu Limana, pišu ukrajinski mediji. Turski predsednik razgovarao sa liderima Finske i Švedske o njihovom zahtevu za članstvo u NATO-u.

Ukrajina je odbacila mogućnost da pristane na prekid vatre sa Rusijom i rekla da Kijev neće prihvatiti nikakav >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sporazum sa Moskvom koji uključuje ustupanje teritorije.

Ruska vojska saopštila je da je uništila skladište goriva u Odeskoj oblasti, kao i veliku pošiljku zapadnog naoružanja i to raketama tipa "kalibar".

Američki predsednik potpisao je zakon kojim se odobrava pomoć u Ukrajini, vredna 40 milijardi dolara. Od toga, 23,75 milijardi dolara će biti usmereno na bezbednosnu i odbrambenu pomoć Ukrajini, kao i na napore Vašingtona da ojača evropsku bezbednost, kaže ukrajinska ambasadorka u SAD.

Rat u Ukrajini počeo je 24. februara. Moskva tvrdi da je cilj akcije sprečavanje genocida u Donbasu, "demilitarizacija" i "denacifikacija" Ukrajine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.